Ruilverkaveling Ransdalerveld als onderwerp van een wandeling en een lezing op 15 december!

In Ransdaal is er een wandeling  (2,5 u) door het Ransdalerveld op 15 dec. Vertrek 14.00 uur van voorplein station Klimmen-Ransdaal.  Tevens is er een lezing op 17 dec. 20.00 u in gemeenschapscentrum ’t Wouves (Dorpsplein 14) te  Ransdaal waar de geschiedenis van ruilverkaveling Ransdalerveld aan de orde komt als voorbeeld van de cultuurtechnische ingrepen die in Zuid-Limburg plaatsvonden. De wandeling en de lezing zijn onderdeel van bijeenkomsten en excursies die de LGOG organiseert in aansluiting op de L1-uitzendingen van de serie natuurlijk Limburg die dit jaar zijn gewijd aan (de geschiedenis van ) het landschap in Limburg. Op 16 december wordt de uitzending over ontginningen/ruilverkavelingen uitgezonden.Voor meer informatie download hier.