“Jan Hanlo hep het gemaakt”. Tentoonstelling in het Museum Valkenburg t.m. 25 augustus

“Jan Hanlo hep het gemaakt”. Onder deze titel loopt in het Museum Valkenburg t.m. 25 augustus een kleine maar fijne tentoonstelling over de dichter Jan Hanlo. Hij werd geboren in 1912 in Bandoeng en overleed op 16 juni 1969 na een motorongeval twee dagen eerder. Dat is dit jaar precies vijftig jaar geleden en het museum gedenkt hem en zijn werk met deze tentoonstelling in de Jacques Vonkzaal.
Jan Hanlo woonde en groot deel van zijn leven in Broekhem en is daar ook begraven. Stukken uit zijn nalatenschap zijn geselecteerd in het literatuurmuseum in Den Haag en vele daarvan zijn nooit eerder getoond, zoals bijvoorbeeld de tekeningen uit zijn kinderjaren. Er is niet alleen literair werk te zien, maar ook aquarellen, foto’s en brieven die hij schreef. Daarnaast is hij ook zelf te horen via geluidsopnames, samen met zijn favoriete jazzmuziek. Voor meer informatie klik hier.