Tentoonstelling over Jan Tullemans en Wil Leenders in Museum Valkenburg

In Museum Valkenburg duurt tot 11 augustus de dubbeltentoonstelling van de uit Weert afkomstige vrienden Jan Tullemans ( 1924-2011) en Wil Leenders (1930-2017). Jan Tullemans kreeg zijn opleiding aan de Jan van Eyckacademie in Maastricht, waar hij 1958 afstudeerde. Daar leerde hij ook Wil Leenders kennen en raakte bevriend met hem. Zijn vroege werk laat robuuste landschappen zien met donkere tinten. Zijn schilderijen werden daarna “lichter”.
Wi Leenders volgde op de academie in Maastricht de opleiding tot monumentaal glazenier. Eind jaren zeventig ging hij realistischer en preciezer werken met alledaagse thema’s als portretten, stillevens en landschappen. Vooral de fijne details in zijn portretten maken indruk. Klik hier voor meer informatie.