Boekpresentatie Jan Schurgers

Op zondag 13 oktober presenteerde schrijver Jan Schurgers zijn nieuwste boek dat de titel “Het lied van de waan en andere verhalen” meekreeg. Jan is tevens redactiesecretaris van onze stichting. Het boek bevat acht heel verschillende verhalen, die zich vrijuit bewegen tussen het dagelijkse leven en de fantasie van de personages, ontsproten aan het brein van de auteur. Wens en droom verstrengelen zich met elkaar, waardoor de waan niet ver weg meer is.
Op die grens spelen de verhalen zich af. Ze zijn een wisselwerking tussen de werkelijkheid en de ontsnapping aan de dagelijkse besognes in mogelijke en onmogelijke situaties. Vaak overkomt de hoofdpersonen iets waar ze geen invloed op hebben en waardoor het geluk hen door de vingers dreigt te glippen. Ze hebben er even geen vat meer op, waardoor hun gedachten een onvoorspelbare kant op gaan. De klap, terug in de harde werkelijkheid, is dan onverwachts en verrassend.
De presentatie van de bundel vond plaats in museum Valkenburg. Kunstenares Marij van Aken hield een inleiding op het werk van Jan, waarna het eerste exemplaar werd aangeboden aan mevrouw Claudia Bisschops, wethouder van Kunst en Cultuur van Valkenburg. Het boek is in alle boekhandels verkrijgbaar en kost € 20,-.