Henk Roelofs na 25 jaar jaarboeken meer tijd voor zichzelf!

Tijdens de bestuursvergadering van 12 juni 2019 heeft voormalig voorzitter Henk Th. J. Roelofs, 1935, bekend gemaakt dat hij stopt als bestuurslid van onze Stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal. Ondanks het feit dat Henk al geruime tijd aan het afbouwen was, werden de aanwezigen verrast door zijn besluit.

Henk raakte in 1994 betrokken bij de stichting, die in 1991 onder leiding van de eerste voorzitter Gèr de Heus werd opgericht. In 1995 trad hij toe tot het stichtingsbestuur. Na enkele jaren hand-en-spandiensten verricht te hebben, volgde hij in 1998 op als tweede stichtingsvoorzitter. Dat bleef hij tot in 2016. Tijdens zijn voorzitterschap heeft hij veel PR-activiteiten voor de stichting verricht. Daarnaast sjouwde hij graag met zijn boeken om de juiste aantallen per verkooppunt uit te tellen.

Tijdens zijn voorzitterschap veranderde het jaarboek van een vooral grijze, wetenschappelijke historische bundel van artikelen in een nog altijd wetenschappelijk, maar aan de eisen van de huidige tijd aangepast, rijk geïllustreerd, kleurrijk lees- en kijkboek.

Hij motiveerde zijn terugtreden met de opmerking dat hij zich terug kon trekken omdat de stichting in goede handen is.

De stichting is hem dankbaar en gunt hem nog vele gezonde en gelukkige jaren met Lucie. Bestuur en redactie hopen dat hij mag genieten van zijn vrije tijd en daarin nog veel jaarboeken mag lezen!